Har du lyst til at være med i fokusgruppen for evidensbaseret praksis?

Fokusgruppen for evidensbaseret praksis afholder sit første møde for medlemmerne ved årets Faglige Kongres. Mødet afholdes torsdag d. 10. november kl. 18-20 på konferencehotellet Comwell Århus, Værkmestergade 2, 8000 Århus C (lokale følger).

Mødet er åbent for alle, både nysgerrige og medlemmer.

Dagsorden

 1. Velkommen
  v. Henrik Hein Lauridsen
 1. Evidens og kvalitetssikring i kiropraktorpraksis
  v. Kiropraktor Janni Bang
 1. Den midlertidige styregruppes tanker om fokusgruppen EBP
  v. Henrik Hein Lauridsen
 1. Hvad skal fokusgruppen for EBP lave? Input fra medlemmerne
  v. Cecilie Testern og Christina Nielsen
 1. Organisering af fokusgruppen
  v. Henrik H. Lauridsen
 • Konstituering (styregruppe m. mødeleder)
 • Møder
 • Andet
 1. Forslag til arrangementer det næste år
  v. Melker Johansson
 2. Evt.

Beskrivelse af gruppen

Som kliniker kan det være en udfordring at følge med i den omfattende og voksende mængde af videnskabelig litteratur der produceres og have en fortrolighed med evalueringen af forskningsresultaterne.

Fokusgruppen er åben for alle, der har lyst til at diskutere evidensbaseret praksis i kiropraktorregi, herunder hvad vi som kiropraktorer kan bruge evidens til, men også hvilke begrænsninger der er, samt hvilke forhindringer det kan skabe. Det er også målet med gruppen, at kunne udarbejde simple værktøjer som klinikere kan bruge i hverdagen. Dette kunne f.eks. være et lamineret ark med de mest anvendelige skuldertests eller lignende.

Vi ønsker at skabe et forum, hvor man som kliniker og forsker kan udvikle sin viden og kritiske sans om evidens, artikler og hvad der ellers er oppe i tiden. Vi ønsker debat, meninger og holdninger om diverse emner, og vi vil arbejde for at udbrede ny viden til klinikeren, der hviler på en sammensmeltning af kliniske færdigheder, forskning og klinisk ekspertise.

Har du lyst til at være med, så skriv til Cecilie D. Testern på ebp@dskkb.dk