Introduktion

Fra den 1. januar 2014 har alle kiropraktorer i Danmark fået adgang til at henvise patienter til bl.a. MR-skanning. Kurset her er for de kiropraktorer, der skal have opdateret deres viden inden for denne billeddiagnostiske modalitet.

Kurset er delt op over to lørdage.

 

Indhold

Dette kursus vil indeholde både en teoretisk og en praktisk indgangsvinkel til MR-skanninger, samt en opdatering af ny viden inden for MR-billeddiagnostik af bevægeapparatet.

Den første lørdag er en præsentation af grundlæggende MR-principper, en detaljeret gennemgang af MR-skanning af columna samt billedcases.

Anden lørdag er en gennemgang af mere komplekse rygproblematikker samt en gennemgang af, hvordan man som henvisende kiropraktor skal reagere, hvis der kommer et MR-svar tilbage, som kræver, at patienten skal udredes yderligere. Hovedvægten bliver lagt på kursisternes gennemgang af billedcases, der efterfølger de teoretiske moduler og supplerer den gennemgående teori, hvor indikationer og diagnostiske strategier for udredning af lidelser i bevægeapparatet er i fokus.

 

Mål

Deltageren vil efter kurset være bedre rustet i den kliniske beslutningsproces omkring indikation for MR-skanning, i tolkning og forståelsen af MR-billeder samt viden om, hvordan man som henvisende kiropraktor skal reagere i tilfælde af, at yderligere udredning er påkrævet.

 

Form

Forelæsning samt problemorienteret arbejde. Cases fra egen praksis er velkomne.


Underviser

Rikke Fuglsang er både kiropraktor og læge og fungerer som ekstern lektor på Syddansk Universitet. Rikke er i øjeblikket i gang med sin hoveduddannelse i diagnostisk radiologi.

Der vil være supplerende underviser ved billedcases 2. del.

 

Kursusleder

Information følger.

Antal deltagere

Maks. 30
På nuværende tidspunkt er der 24 ledige pladser
Når kurset er fuldt booket er det muligt at blive skrevet på venteliste ved at registrere sig på linket nederst på siden.

Pris

DKK 1.700,00
Kursusprisen er inklusiv forplejning i løbet af dagen.

 

Dato og tid

Lørdag den 22. november 2014 kl. 10.00 – 17.00 og
Lørdag den 6. december 2014 kl. 10.00 – 17.00

Tilmelding

Senest fredag den 17. oktober 2014.