Taping som et brugbart og nyttigt behandlingsredskab for kiropraktorer

Introduktion

Dette kursus er skræddersyet af kiropraktorer for kiropraktorer. Det er designet til de patienter, du ser i klinikken hver dag – fra akutte nakke- og diskus smerter til kroniske holdningsproblemer samt sportsskader.

Dette kursus bryder med den vante læremåde, hvor teknikker og skader driver tapeapplikation og præsenterer i stedet kliniske principper bag de forskellige tape typer, materialer og teknikker.

Kurset tager afsæt i ‘funktion’, mere end skade, således at den kliniske tankegang ledes af spørgsmålet om ‘hvad vil vi opnå?’.

 

Indhold

Undervisningen på dette taping kursus bliver delt op i 4 hovedprincipper:
‘Support’, ‘Offload’, ‘Inhibit’ og ‘Facilitate’.

Funktion er hovedoverskriften og derfor vil forskellige tape typer blive dækket, da intet enkelt tape er den ultimative løsning på de vidt forskellige problemer, som ses i klinisk praksis.

Der lægges især vægt på proprioception og bindevæv, som er de nye ‘buzzwords’ i forhold til koordination, muskelstyrke og vævsheling.

 

Da kurset fokuserer på principper, kan de bruges på alle dele af kroppen, og der bliver givet eksempler på ‘upper limb’, ‘lower limb’ og columna taping. Det er relevant uanset aldersgruppe og aktivitetsniveau. Der bliver lagt vægt på præ- og post-testing med hensyn til styrke, smerte og mobilitet, så du er sikker på dit tape virker. Der gennemgås på hvem og hvornår taping er relevant, og med dette kursus vil du have et værktøj, som sammen med dine eksisterende
behandlingsmetoder kan gøre en meget stor forskel for mange af dine patienter.

Hvis du vil lære et koncept med kliniske principper, som du selv kan implementere mandag morgen og udbygge som du vil, så er dette kurset for dig.

 

Mål

At give dig et klinisk koncept underbygget af principper og tankemåder, som umiddelbart kan integreres i dine eksisterende behandlingsmetoder.

At undgå afhængighed af et stort opslagsværk med hundrede af teknikker og i stedet give dig en funktionel viden og et brugbart værktøj.

At fokusere på en færdig pakke, hvor implementeringen mandag morgen er i højsædet; men også forståelsen for at kunne udvikle og prøve sig frem til sine egne teknikker. Her er præ- og post-testing især relevant.

Form

Kurset har en stærk tråd af 4 tapeprincipper, som bliver forklaret teoretisk og underbygget med hands-on workshops.

Der gennemgås teknikker med eksempler, som beror på de patienter, som oftest ses i en kiropraktisk klinik.

Undervisere

Donna Strachan og Ulrik Sandstrøm har årtiers erfaring bag sig i undervisning til kiropraktorer, fysioterapeuter og sportslæger. De har begge arbejdet med elite sport på det højeste plan inden for bl.a. Premiership fodbold og Rugby i England og blev valgt til at arbejde i OL-landsbyen ved Olympiaden i London 2012. Ulrik havde her et nært samarbejde med Team Danmark og blandt andre det danske kvindehåndbolds landshold. De graduerede begge fra AECC og blev ved et møde enige om, at der ikke fandtes et principbaseret funktionelt tape kursus for kiropraktorer. Dette kursus er resultatet deraf og har fået roser blandt mange kiropraktorer i England – også dem som allerede har erfaring fra andre tape kurser.

Kursusleder

Rie Castella Toftgaard

Antal deltagere

Maks. 30
På nuværende tidspunkt er der 21 ledige pladser
Når kurset er fuldt booket er det muligt at blive skrevet på venteliste ved at registrere sig på linket nederst på siden.

Pris

DKK 4.500,00
Kursusprisen er inklusiv forplejning i løbet af dagen.

Dato og tid

Lørdag den 9. maj 2015 kl. 10.00 – 17.00
Søndag den 10. maj 2015 kl. 10.00 – 15.00

 

Overnatning og middag

Enkeltværelse DKK 1.065,-

Dobbeltværelse pr. pers. DKK 845,-

Middag inkl. vin og kaffe DKK 645,-

 

Tilmelding

Senest fredag den 3. april 2015