Behandling af vores ældre patienter.

DSKKB afholder sin årlige generalforsamling på SDU i Odense den 29. april 2016. Traditionen tro vil der være et fagligt arrangement forud for selve generalforsamlingen. I år vil vi sætte fokus på behandlingen af vores ældre patienter og de specifikke udfordringer, der er ved denne patientgruppe. MSK smerte er den hyppigste barriere for fysisk aktivitet hos dem over 65, så bevægeapparatet hos den ældre patient fortjener fuld opmærksomhed.

Jan Hartvigsen vil give en oversigt over ryg- og nakke problemer hos ældre samt fortælle om et stort studie, ledet af Gert Brønfort, der har undersøgt effekten af både træning og manipulation hos ældre med nakkesmerter. Han vil først og fremmest præsentere resultaterne, men også beskrive den nøjagtige intervention og tale lidt om reaktionerne på studiet i USA.

Efterfølgende vil Sarah Louise Kroman præsentere GLA:D konceptet, fortælle om implementeringen i praksis og om træningstilgangen. Sarah er Cand. Scient. Fys., praktiserende fysioterapeut i Faaborg Fysioterapi, ansat på SDU mhp. at udvikle GLA:D og har en projektstilling i Region Syddanmark, hvor hun netop har færdiggjort en rapport om barrierer for implementering af GLA:D i Region Syddanmark.

Programmet er:

16:30 – 17:30    Træning og manipulation af ældre

  1. Jan Hartvigsen

17:30 – 18:30    GLA:D i klinisk praksis

  1. Sarah Louise Kroman

18:30 – 19:00    Sandwich

19:00 – 20:00    DSKKB’s generalforsamling

 

Programmet er gratis for medlemmer af DSKKB. Øvrige kiropraktorer og fysioterapeuter ansat i kiropraktiske klinikker er velkomne mod et gebyr på kr. 50,-.

Dagsorden DSKKB generalforsamling 2016

DSKKB 2015 regnskab:budget