Introduktion

Har du undret dig over, hvorfor en gruppe af dine patienter med kroniske smerter ikke altid responderer lige så godt på din behandling, som patienter med mere nyopståede smerter?
Kroniske smertepatienter kan meget ofte havne i ukonstruktive onde cirkler, hvor de forsøger at tackle smerterne og ændringerne i deres tilværelse med vanlige copingstrategier, der ofte er præget af kamp, modstand og problematisering af deres vilkår.
Dette kursus henvender sig til jer, der gerne vil have udvidet værktøjskassen med en ny tilgang til håndtering af den kroniske smertepatient som supplement til det, I allerede gør.

Indhold

Det psykiske mindset hos smertepatienter gør det ofte vanskeligt for behandleren at opnå positiv effekt af ellers virksomme og hjælpsomme metoder. Det er blandt årsagerne til, at disse patienter også er kendt for ”doctor shopping”, hvilket kan øge risikoen for yderligere kronicitet.
Forståeligt nok appellerer den kroniske smertepatienter til behandleren om at finde en “løsning” på det “uløselige” problem, men det kan samtidig slide på behandlerens relation til patienten.
På dette kursus vil du blive introduceret til den mindfulle tilgang til bedre at håndtere denne patientgruppe.
Kroniske smerter har en stor betydning for hjernens affektsystem, hvor smerter forværres ved aktivering af hjernens “trusselssystem” og dæmpes ved aktivering af hjernens beroligende “tryghedssystem”.
Patienter, der overvejende er aktiveret i hjernens “tryghedssystem”, responderer markant bedre på en bred vifte af behandlinger, og derfor er det muligt, at aktivere positivt selvforstærkende processer i denne psykosomatiske dynamik.

Kurset er for alle, som ser denne patientgruppe i deres klinikarbejde.

På denne kursusdag vil du stifte både teoretisk og praktisk kendskab til mindfulnessens rolle og virkning i forhold til kroniske smertepatienter.

 

Mål

Gennem mindfulness-baseret kognitiv tilgang til patienterne får du redskaber til at gennemføre en mere realistisk forventningsafstemning med dine patienter samt spille en rolle i forhold til at støtte patienten i en ændret tilgang til smerterne.

Form

Kurset vil både bestå i teori og praktiske øvelser.

Underviser

Anne Dorthe Hasholt, Autoriseret Psykolog
Ejer af Midtfyns Psykologhus. Videreuddannelse i kognitiv teori og metode. Diplomuddannelse i hypnoterapi. Mindfulnessinstruktør. Tidligere ansat ved Odense Universitetshospital – Tværfagligt smertecenter.

Kursusleder

Anette Ravn Nørregaard

Antal deltagere

Maks. 40
På nuværende tidspunkt er der 31 ledige pladser
Når kurset er fuldt booket, er det muligt at blive skrevet på venteliste ved at registrere sig på linket nederst på siden.

Pris

DKK 1.700,00
Kursusprisen er inklusiv forplejning i løbet af dagen.

Dato og tid

Torsdag den 7. april 2016 kl. 9.00 – 16.00.

Tilmelding

Senest tirsdag den 1. marts 2016.

Kompensation

Det er muligt at søge kompensation for tabt arbejdsfortjeneste.